Представљен пројекат “Омладинска еколошка иницијатива”


КОТОР ВАРОШ, 14. СЕПТЕМБРА – У Котор Варошу данас је представљен пројекат “Омладинска еколошка иницијатива” чији је циљ заштита и коришћење богатог природног насљеђа у складу са еколошким и принципима одрживог развоја, развијањем еколошке свијести и компетенција младих.

Menadzer projekta Bojan Kerezovic
Пројекат се реализује у оквиру УНДП-овог пројекта “Јачање локалне демократије” у вриједности 17.210 КМ.
Активности ће бити реализоване у наредних шест мјесеци, у сарадњи са организацијама цивилног друштва, јавним установама и локалним становништвом.
Менаџер пројекта Бојан Керезовић рекао је да су проблеми заштите животне средине, који су посебно изражени на подручју општине, недовољно промовисање значаја заштите и очувања животне средине, као и свијест грађана о очувању необновљивих природних ресурса.
Презентација пројекта одржана је у организацији општинске организације Црвеног крста, а учесници данашњег радног састанка сагласили су се да је неопходно да становници узму учешће у реализацији активности: јавним трибинама, радним акцијама, садњи дрвећа, постављању клупа и канти за отпатке, јер ће на тај начин доприњети испуњавању циљева из стратегије развоја општине и локалног акционог еколошког плана.