Представљен пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“


КОТОР ВАРОШ, 13. АПРИЛА – Представници УНДП-а су данас презентовали пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ у општини Котор Варош, једне од 13 јединица локалне самоуправе која је изабрана на јавном позиву.

DSCN4514

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је рекао да је након успјешне апликације ова локална заједница ушла у пројекат који би у наредне четири године требао да унаприједи рад мјесних заједница.
Важност овог пројекта је у што већем ангажману грађана у општинском одлучивању, при чему се ревитализација мјесних заједница сматра кључним средством за постизање тих циљева“, истакао је Вучановић.
Мјесне заједнице које су одабране за учешће у реализацији пројекта у општини Котор Варош су: Котор Варош, Ободник, Масловаре, Врбањци, Забрђе и Грабовица.
Менаџер пројекта Мајда Ганибеговић је честитала руководству општине Котор Варош на учешћу у имплементацији пројекта, који ће допринијети квалитетнијем животу грађана кроз унапређење услуга на нивоу мјесне заједнице, јачање инфраструктуре и већу инклузију социјалних категорија становништва.
Успјешан рад ће подразумијевати ангажман свих нивоа власти који грађане, као доносиоце одлука, треба да слушају“, нагласила је Ганибеговићева.
Пројекат је заједничка иницијатива Влада Швајцарске и Шведске, чија је вриједност 14,5 милиона КМ. У активностима прве фазе која ће трајати до средине 2019. године, учествоваће 120 мјесних заједница и 20 локалних заједница у БиХ, чиме ће утицати на побољшање квалитета живота 300.000 људи.
Пројекат проводи УНДП у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством правде Федерације БиХ, Владом Брчко Дистрикта и оба ентитетска савеза општина и градова.