Преминуо замјеник начелника општине Марко Зељковић


КОТОР ВАРОШ, 28. ДЕЦЕМБРА – Замјеник начелника општине Котор Варош Марко Зељковић преминуо је синоћ у 56. години живота.

Марко Зељковић је рођен 03.01.1959. године у Товладићу код Котор Вароша.Основну школу завршио је у Забрђу, а Гимназију у Котор Варошу.

Дипломирао је на Факултету тјелесног одгоја у Загребу, а магистрирао на Факултету физичке културе у Новом Саду.

Докторирао на Факултету физичког васпитања и спорта у Бањој Луци.Радио је у Основној школи „Милош Дујић“ Челинац, као и у СШЦ „Никола Тесла“ као професор и директор у три мандата.

Радио је на Филозофском факултету, одсјек физичка култура, као асистент, виши асистент, као и на Факултету физичког васпитања и спорта као вандредни професор.

Био је ангажован на факултетима у Републици Српској, Дистрикту Брчко и Федерацији БиХ. Написао је шест књига и објавио 28 стручних научних радова у еминентним часописима и презентовао их на јавним скуповима.

За замјеника начелника општине Котор Варош изабран је  4. децембра 2012. године.

Поводом смрти Марка Зељковића општина Котор Варош отвара данас од 11.00 часова књигу жалости у згради општине и позива све пријатеље и поштоваоце Марковог рада да се упишу у знак сјећања на уваженог професора и колегу.

Уписивање у Књигу жалости ће се вршити данас у згради општине, све до сутрашње комеморације, која ће се одржати у 10.00 часова у которварошкој кино-сали.

Сахрана ће се обавити у уторак (29.12.2015. године) у 13.00 часова на гробљу на Марковцу, општина Челинац.