Премијерно изведена представа “Коштана”


КОTОР ВАРОШ, 21. АПРИЛА – У оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош – 24. априла вечерас је у кино сали одржана премијера позоришне представе “Kоштана”, у извођењу чланова драмске секције Основне школе “Петар Петровић Његош” из Масловара.

DSC04165

20-так ученика од 6. до 9. разреда ОШ “Петар Петровић Његош” је учествовало у реализацији представе, која је побудила велико занимање.

Улогу Коштане тумачи ученица Марија Жупљанин, а режију и сценографију потписују наставнице Весна Кљајић и Александра Крагић.

Улога је захтијевна, неопходно је ускладити емоције и истовремено бити разиграна, али судећи по аплаузу мислим да сам оправдала очекивања публике и својих наставника“, нагласила је Жупљанинова.

Александра Крагић, професор разредне наставе и идејни творац овог пројекта, је истакла да су ученици представу припремали три мјесеца и да су показали велики таленат.

DSC04147

Наш труд се исплатио и са задовољством могу рећи да је премијера у потпуности успјела“, истакла је Крагићева.

Априлске свечаности поводом 24. априла – Дана општине Котор Варош наставиће се у петак 22. априла дјечијом манифестацијом “Мој град сања”, на којој ће бити награђени најбољи литерарни и ликовни ствараоци из которварошких основних школа.