Премијерно одиграна представа “Ах, та љубав”


КОТОР ВАРОШ, 10. АПРИЛА – У Котор Варошу је, премијерним извођењем представе “Ах, та љубав”, започео програм обиљежавања 24. априла – Дана општине.

Predstava 5

Музичко-сценска представа, у којој је учествовало четрдесетак глумаца, плесача и музичара, говори о култури у локалним заједницама коју је неопходно подићи на виши ниво, као и о жељама и могућностима млађих нараштаја да учине корјените промјене у друштву.
Представу је режирао драмски педагог Новица Богдановић, музику је компоновао Санди Поповић, а седам мјесеци су је припремали млади глумци Аматерског драмског позоришта “Јован Стерија Поповић” које дјелује у оквиру Дома културе “Мирослав Миро Пејовић”.

Predstava 2
Урађена је у оквиру пројекта “Љубав према глуми – љубав према људима”, који реализују УНДП и Дом културе.
Дајана Тепић, координатор Дома културе “Мирослав Миро Пејовић”, рекла је да је овај пројекат фокусиран на стварање могућности и подстицање младих људи из различитих етничких заједница да се активно укључе у очување свог културног насљеђа, изградњу разумијевања и упознавање са културном баштином.
Тепићева је истакла да ће представа “Ах, та љубав”, која је синоћ одиграна у препуној которварошкој кино-сали, до краја априла бити одиграна у которварошким мјесним заједницама, а након тога и на позоришним фестивалима у БиХ. У оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош наредног викенда биће организоване акције уређења и чишћења, одбојкашки турнир и традиционална котлићијада.