Привредни савјет позитивно о Нацрту буџета


КОТОР ВАРОШ, 10. ДЕЦЕМБРА – Чланови Привредног савјета општине Котор Варош су на редовној сједници разматрали Нацрт ребаланса буџета за 2019. годину и Нацрт буџета за 2020. годину у износу од 9,3 милиона КМ.

Скупштина општине Котор Варош усвојила је претходно Нацрт ребаланса буџета за ову годину у износу 11.100.000 КМ, што је повећање за 2.500.000 КМ у односу првобитни буџет.

Начелник општине Зденко Сакан рекао је да је ребаланс буџета предложен због намјенских средстава од кредита за изградњу нове зграде општинске управе.

Изградњом новог објекта општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника“, навео је Сакан.

У Савјетодавно вијеће средњошколског центра испред Привредног савјета су именовани Слободан Јурић и Немања Савић, а Одјељење за друштвене дјелатности ће у сарадњу са руководством СШЦ „Никола Тесла“ почетком године припремити рјешење о именовању наведеног вијећа.

У току су активности око аплицирања за пројекат уређења радионице за практичну наставу у СШЦ „Никола Тесла“ уз подршку Привредне коморе Бањалука.

IMG-415601f762878605df45c69f0c9ee8d9-V

У оквиру закључка око предаје на употребу новоизграђене градске водоводне и канализационе мреже заузет је став да надлежно Одјељење за стамбено-комуналне послове и КП „Бобас“ у року од 90 дана припреме на усвајање Одлуку о преносу на употребу ове мреже Комуналном предузећу, узимајући у обзир искуства других општина.

Предузећу “Путеви Републике Српске” упућен је захтјев за давање сагласности за пројектовање и изградњу аутобуске станице код пилане “ЕФМ” на магистралном путу М-4 и неопходно је убрзати активности како би се овај пројекат реализовао.

Привредни савјет је усвојио приједлог СШЦ „Никола Тесла“ везано зуа план уписа у први разред средње школе за наредну школску годину.

Прихваћен је приједлог руководства предузећа „Сим Техник“ да пројекат изградње уличне расвјете на дионици Забрђе – Шибови буде предложен за План капиталних инвестиција за 2020. годину.

IMG-27c65a314644f4b8ac4a442edb9ec008-V

Представници Привредне коморе Бањалука су информисали Привредни савјет о активностима везаним за усвајање Економске политике за 2020. годину, као и о могућностима аплицирања предузећа за развојне пројекте и ресертификацији општина по БФЦ стандарду.