Прикупљена 121 доза крви


КОТОР ВАРОШ, 5. ЈУЛА – У Котор Варошу данас је организована акција добровољног давања крви током које је прикупљена 121 доза ове драгоцјене течности која ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић рекао је да се за трећу овогодишњу акцију пријавило 177 људи, од којих 56 није могло дати крв из здравствених разлога.

Ово показује да су становници Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на тринаест суграђана који су први пут дали крв“, истакао је Брборовић.

DSCN9355

Он је нагласио да у Котор Варошу све више људи даје крв, што даје гаранцију да ће увијек бити довољно ове драгоцјене течности.

Предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић рекао је да су грађани овог мјеста показали одговорност и солидарност да помогну другима.

Континуирана едукација и информисање и подизање свијести грађана о важности добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, а то је да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента“, истакао је Васиљевић.

Слободан Кушљић дао је крв 40 пута и каже да је то посебан осјећај, јер на тај начин некоме спасава живот.

Мислим да би свако од нас треба да да крв и треба да имамо развијен осећај да можемо, у одређеном тренутку, некоме спасити живот“, нагласио је Кушљић.

DSCN9364

У Котор Варошу има више од 500 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовала је Општинска организација Црвеног крста, уз подршку привредника и општине.