Прикупљена 151 доза крви


КОТОР ВАРОШ, 3. НОВЕМБРА – У Котор Варошу је данас организована четврта овогодишња акција добровољног давања крви на којој је прикупљена 151 доза ове драгоцјене течности која ће бити предата Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

DSCN7256

Секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић рекао је да се за акцију пријавило 217 људи, од којих 66 није могло дати крв због здравствених разлога.

Ово показује да су становници Котор Вароша врло савјесни и спремни да помогну. Радује нас што смо видјели велики број младих који не губе континуитет давања крви, а посебно смо поносни на 21 суграђанина који су крв дали први пут“, истакао је Брборовић.

Он је нагласио да у Котор Варошу све већи број људи даје крв, што даје гаранције да ће увијек бити довољно количина ове драгоцјене течности.

Зоран Ђурић и Ненад Товиловић су крв дали 25. пут и истичу да ће, док из здравље буде служило, редовно да се одазивају на овакве акције.

Алексеј Товиловић је први пут даровао драгоцјену течност.

Осјећај је неописив и са сигурношћу могу рећи да ћу и у будућности даровати драгоцјену течност, знајући при том да на тај начин неком спашавам живот“, рекао је Товиловић.

У Котор Варошу има више од 520 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана, који је средњошколкама уручио захвалнице хуманости за прво учешће у добровољној акцији давања крви.