Прикупљене 123 дозе драгоцјене течности

Прикупљене 123 дозе драгоцјене течности


КОТОР ВАРОШ, 6. МАРТА – У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас су прикупљене 123 дозе драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Крв је лијек који једино човјек може да произведе. Док сам здрав и способан са задовољством ћу давати крв, а апеловао бих и да се млади укључе у овакве акције“, каже Марио Станић, који је крв дао четрдесети пут.

Здравко Ковачевић се тридесети пут одазвао на акцију коју организује Црвени крст Котор Варош и поручио да је ово обавеза сваког здравог човјека, јер на овај начин спашавамо нечији живот.
Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да јеукупан број давалаца драгоцјене течности био знатно већи (164), али су ригорозне контроле љекара и нови европски стандарди јасно ставили до знања да само у потпуности здрав човјек може дати крв.

Акцију под називом „Дајте крв – спасите живот“ је организовала Општинска организација Црвеног крста Котор-Варош, уз подршку општине и неколицине привредника.

У Котор-Варошу је евидентирано 350 добровољних давалаца крви, а данас је девет нових добровољних давалаца први пут дало драгоцјену течност. Оно што охрабрује је чињеница да је међу њима све више младих. Све већи одзив нових младих давалаца резултат је сталне промоције важности давања крви коју проводи Црвени крст у Котор Варошу.
Након Угљевика, Котор Варош је општина са највише евидентираних добровољних давалаца крви.