Прикупљене 173 дозе крви

Прикупљене 173 дозе крви


КОТОР ВАРОШ, 4. МАРТА – У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас су прикупљене 173 дозе драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

DSCN4313

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је укупан број давалаца био знатно већи /208/, али због ниског или високог притиска 35 људи није било у могућности да дарује драгоцјену течност.
Надмашили смо претходни резултат од 152 дозе крви и поносни смо на данашњи број прикупљених доза. Добровољно давалаштво у Котор Варошу је у експанзији, што нам даје гаранције да ће наши грађани увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група“, истакао је Брборовић.
18-годишња Татјана Јефтимир је први пут даровала драгоцјену течност.
Позивам своје вршњаке да се одазивају на овакве акције, јер је ово обавеза сваког здравог човјека. Тако спашавамо нечији живот и убудуће ћу редовно давати крв“, рекла је Татјана.
У Котор Варошу евидентирано је 430 добровољних давалаца крви, а данас је драгоцјену течност први пут дало 30 нових добровољних давалаца. Осим радника државних и приватних предузећа, посебан допринос данашњој акцији дали су чланови невладиних организација, али и фудбалски ветерани, који су редовни учесници оваквих акција.
Шта можемо учинити хуманије, него спасити нечији живот, а крв је лијек који живот значи“, поручио је фудбалски ветеран Јасмин Варошић.
Акцију добровољног даривања крви организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку привредника и општине Котор Варош.