Приоритет – инфраструктурни објекти


КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан изјавио је Срни да је ова локална заједница реализовала пројекат “Санација и реконструкција градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже” вриједности 4.000.000 КМ.

Он је додао да је укупно замијењено 20 километара подземних инсталација водовода у свим улицама на подручју општине.

Овај пројекат креиран је за потребе грађана и циљ је да обезбиједи добар и квалитетан извор воде, те уреди канализационе системе“, рекао је Сакан и додао да је општина такође издвојила и 30.000 КМ буџетских средстава за рјешавање проблема оборинске и фекалне канализације на десној обали ријеке Врбање.

Санација постојећег објекта и изградња новог блока Дома здравља “Свети Пантелејмон”, асфалтирање приступне улице и уређење комплетног круга ове установе, каже он, најважнији су инфраструктурни пројекти реализовани у 2017. години.

Упоредо са изградњом новог блока Дома здравља радило се и на асфалтирању приступне улице и уређењу комплетног круга ове установе, за чију намјену је општина издвојила 95.000 КМ“, нагласио је Сакан.

Он је најавио да ће општина Котор Варош у овој години извршити модернизацију и санацију локалних путева на 13 локација.

Сходно плану утрошка за реализацију инфраструктурних пројеката планирано је да на подручју општине буде асфалтирано око три километра локалних путева у вриједности 350.000 КМ“, каже Сакан.

Он је навео да је окончано асфалтирање прве дионице пута Котор Варош-Кнежево, а очекује се да поменути регионални пут буде у потпуности завршен ове године.

Реконструкција моста према насељу Котор дио је пројекта санације штете од поплава вриједног 976.800 КМ, а средства су обезбијеђена кредитним задужењем општине у износу од 1.140.000 КМ.

Осим четири моста у насељима Котор, Крушево Брдо, Лауши и Шибови санирано је и шест клизишта и пропуста на подручју општине Котор Варош“, навео је Сакан.

За доградњу просторије за вртићку групу из буџета општине су издвојена средства у износу од 54.000 КМ. У вртићу тренутно борави 149 малишана, а проширењем капацитета формираће се шест васпитних група од чега ће бити двије јасличке.

Он истиче да је за стипендирање студената и ђака издвојено 80.000 КМ, а за запошљавање приправника 100.000 КМ.

Добијањем БФЦ сертификата Котор Варош је постао и званично општина са повољним пословним окружењем.