Пријем за бронзану џудисткињу Сару Марић


КОТОР ВАРОШ, 13. ЈУНА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба “Младост” Сару Марић која је освојила бронзану медаљу на јуниорском Балканском првенству у Зворнику.

Сакан је похвалио резултате младе кадеткиње у овој години, али и осталих которварошких џудиста предвођених тренером Сејдом Татаром, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Марићеву новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету јер она на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан и уручио Марићевој 500 КМ.

Марићева је у категорији преко 78 килограма остварила двије побједе и два пораза.

Савладала је репрезентативну колегиницу Теодору Божовић и такмичарку Турске Хилал Карагач, док је против репрезентативке Турске Јагмур Сенгул имала предност, али је пред крај борбе направила грешку и забиљежила пораз.

У четвртој борби поражена је од Румунке Георгијане Милер која се на крају окитила златом.

Ово је највећи успјех у мојој каријери и велики искорак за будућност, јер сам као кадеткиња наступила у конкуренцији јуниорки. Желим да се захвалим тренеру Сејди Татару који је дао велики допринос освајању ове медаље“, истакла је Марићева и додала да је у августу очекује наступ на кадетском Балканском првенству у Црној Гори.

DSCN9312

Тренер Џудо клуба “Младост” Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб постоји од 1976. године и да је ово девета појединачна медаља са балканских првенстава.

Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је наградио наш труд и рад у континуитету са додатних 500 КМ, а прилику да потврди овај резултат Марићева ће имати овог викенда на међународном турниру у Бањалуци“, нагласио је Татар.

На јуниорском Балканском првенству у Зворнику учествовало је 300 такмичара из осам земаља.