Пријем за которварошке џудисте и каратисту Кнежевића


КОТОР ВАРОШ, 22. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за чланове Џудо клуба „Младост“ Котор Варош, освајаче златних и бронзаних медаља на првенству БиХ, и шампиона Републике Српске у каратеу Немању Кнежевића, члана Карате клуба „Ипон“.

Начелник Сакан је похвалио резултате которварошких џудиста и каратиста, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.
„Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да их новчано наградим за успјехе које су постигли, али и да их подржим у настојању да нашу локалну заједницу достојно представљају на предстојећим европским такмичењима“, истакао је Сакан и додао да је из буџета општине за рад спортским клубова за 2017. годину издвојено 80.000 КМ.
Тренер Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар је упознао начелника Сакана са чињеницом да овај клуб егзистира од 1976. године и да сваке године освајају прегршт медаља на разним турнирима, али и да су неопходна већа издвајања како би се пружила шанса талентованим џудистима да учествују на међународним такмичењима.
„Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих се начелнику што је препознао наш труд и рад у континуитету, а новчану награду ћемо искористити за набавку нових кимона“, нагласио је Татар.
Џудиста Борислав Богданић се окитио златном медаљом на шампионату БиХ у Травнику, а поред њега још двије сениорке Драгана Савановић и Селена Варошић су освојиле бронзане медаље у својим категоријама, чиме су употпуниле добар наступ чланова „Младости“ у Травнику.
„1. априла ме очекује наступ на Европском купу у Дубровнику, затим ћу одрадити један дио припрема у Београду, како би што спремније дочекао Европски шампионат у Варшави, гдје ћу одмјерити снаге са врхунским такмичарима“, поручио је Богданић.
Серију одличних резултата џудиста заокружио је протеклог викенда Драго Славнић, који је постао кадетски првак Републике Српске на Палама.
Каратиста Немања Кнежевић је актуелни шампион Републике Српске и одличну форму жели потврдити на првенству БиХ у Сарајеву, а након тога и на Балканском шампионату.
„Карате је и званично од 2020. године олимпијски спорт и велике су шансе да будем дио репрезентативног тима који ће наступити у Токију“, истакао је Кнежевић.