Пријем за студенте стипендисте


КОТОР ВАРОШ, 10. МАЈА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за 10 студената који су остварили право на стипендију у академској 2016/2017. години.

DSCN6341

Сакан је похвалио студенте, њихов труд и учење, уз обећање да ће општинска администрација и убудуће додјелом стипендија помагати њихово школовање.

Након што се упознао о размишљањима и сугестијама младих људи, Сакан је поручио да ће врата његовог кабинета увијек бити отворена за врхунске студенте.

Надам се да ће вам ова средства помоћи у трошковима студија, те да ћете својим учењем и радом заслужити стипендије и идуће године“, нагласио је Сакан.
Из овогодишњег буџета за стипендирање 102 студента издвојено је 80.000 КМ, што је за 11.000 КМ више у односу на прошлу годину.

Сања Тешић, студент Филолошког факултета у Бања Луци, и Младен Јотановић, студент Природно-математичког факултета у Бања Луци, истичу да ће им стипендије олакшати трошкове студирања, те да очекују да ће након школовања успјети да се запосле у струци.

Наводећи да им подршка општинске управе много значи, студенти су истакли да ће по завршетку студија настојати да се врате и да стечена знања примијене у родном граду.