Пријем за студенте стипендисте


КОТОР ВАРОШ, 21. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је током пријема за 10 студената који су остварили право на стипендију у академској 2024. години похвалио њихов труд и учење, те обећао да ће општинска администрација и убудуће стипендирањем помагати њихово школовање.

3

Након што се упознао о размишљањима и сугестијама младих људи, Сакан је поручио да ће врата његовог кабинета увијек бити отворена за врхунске студенте.

Надам се да ће вам ова средства помоћи у трошковима студија, те да ћете својим учењем и радом заслужити стипендије и идуће године“, нагласио је Сакан и додао да је из овогодишњег буџета за стипендирање 63 студента издвојено је 70.000 КМ.

Сакан је изразио увјерење да сваки млади човјек који жели да ради и привређује након школовања може да запослење пронађе у Котор Варошу.

5

Студент Машинског факултета у Бањалуци Ивана Прпић каже да ће јој стипендија олакшати трошкове студирања, те да очекује да ће након школовања успјети да се запосли у струци.

Вјерујем да сваком студенту значи кад неко препозна његов рад и труд, а сваки џепарац током студирања је добродошао“, истакла је Прпићева, која се у слободно вријеме бави глумом и дугогодишњи је волонтер Црвеног крста.

6

Михајло Ђукић, студент четврте године Електротехничког факултета у Бањалуци, сматра да подршка локалне заједнице много значи сваком појединцу, јер се тако показује да се цијени њихов рад и залагање, а истовремено је и мотивација за даље усавршавање.