Пријем за шампиона Балкана Борислава Богданића


КОТОР ВАРОШ, 6. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба “Младост” Борислава Богданића који је освојио златну медаљу на Балканском првенству у Кавадарцима (Македонија).

Сакан је похвалио Богданићеве резултате у овој години, али и осталих которварошких џудиста предвођених тренером Сејдом Татаром, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Богданића новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету, јер он на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан и уручио Богданићу 500 КМ.

DSCN8404

Богданић је у категорији до 100 килограма у борби за златну медаљу савладао грчког репрезентативца Симеона Георгиадиса, а претходно је у полуфиналу био бољи од Црногорца Димитрија Вукотића. Такође, Богданић је као као члан мјешовите репрезентације БиХ освојио златну медаљу.

На прошлогодишњој Балканијади сам освојио бронзу и на тај начин стекао неопходно искуство, што ми је помогло да сконцентрисано уђем у меч за златну медаљу, који сам ријешио у своју корист ипоном у продужетку“, истакао је Богданић и додао да му подршка Сакана значи много у његовој каријери.

Богданић је на овај начин остварио највећи успјех у историји которварошког џудоа и показао да је један од највећих мајстора овог спорта у Републици Српској.

Тренер Џудо клуба “Младост” Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб постоји од 1976. године и да је ово осма медаља са балканских првенстава, друга у сениорској конкуренцији.

Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је препознао наш труд и рад у континуитету, а вјерујем да смо са 98 освојених медаља ове године оправдали указано повјерење“, нагласио је Татар.