Промовисана књига „Драги наш…“


КОТОР ВАРОШ, 7. НОВЕМБРА – У просторијама Средњошколског центра у Котор Варошу вечерас је промовисана књига „Драги наш…“, аутора Небојше Шебића, помоћника команданта 22. бригаде Војске Републике Српске за морал, вјерска питања, правне послове и информисање.

DSCN3944

Аутор је одлучио да у књигу преточи 300 опроштајних писама да би се по други пут прочитала, поново освјежила сјећања и трајно сачувале успомене на погинуле борце 22. бригаде ВРС.
Иако нарушеног здравља задовољан сам што сам доживио објављивање књиге, која није моја промоција него спомен борцима који своје животе уградише у темеље Српске“, истакао је Шебић.
Уредник овог дјела Обрад Бубић је истакао оригиналност и јединственост књиге, у којој носилац ордена Златног крста милосрђа мајор Небојша Шебић говори о плејади ратника палих у директним окршајима.
Аутор је подигао незаборавни споменик своме роду за Крст часни и слободу, доказао је да су пали борци са нама, док их носимо у срцу и сјећањима“, нагласио је Бубић.
Он је додао да се Шебић са овом књигом сврстао у ред патриота и ратних ветерана који су се најчасније и највеличанственије одужили своме народу у борби за слободу.
Рецензенти књиге су проф. др. Остоја Ђукић и проф. др. Љубомир Милутиновић, а њихов заједнички став је да ово дјело представља вјерни допринос српској историји и култури, али нас и подсјећа да припадамо народу који се латио оружја да би одбранио нејач иза себе, осјећајући свету дужност и свети позив за одбрану Српства.
Промоцији књиге су присуствовали ратни команданти и припадници 22. бригаде ВРС, представници БОРС-а и општинске борачке организације, начелник општине Котор Варош и бројни гости.