Промовисана књига “Правни мозаик судских одлука”


КОТОР ВАРОШ, 2. ФЕБРУАРА – У организацији ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање” и Народне библиотеке синоћ је у Котор Варошу промовисана књига “Правни мозаик судских одлука” аутора Жељка Бубића.

Бубић je истакао да је књига настала из праксе и да је кроз њу могуће сагледати правну науку из свих аспеката.

“Књига је врло битна за младе колеге, будуће правнике и адвокате, јер на врло конкретан начин показује како на животним ситуацијама примјенити законе и друге правне прописе. Оваквих литература је врло мало код нас и то је био један од главних разлога који су ме подстакли да напишем ову књигу”, рекао је Бубић.

20190201_190333 (1)

Он вјерује да ће књига пробудити правну свијест како код људи који се баве овом струком тако и код грађана.

“Драго ми је да је промоција кренула из мог родног мјеста, а у наредном периоду представићу је и у другим општинама Републике Српске”, поручио је Бубић.

Остоја Ђукић, рецензент књиге “Правни мозаик судских одлука”, нагласио је да аутор обрађује тему која је врло ријетка, јер је настала директно из праксе.

20190201_181740 (1)

“Могу слободно рећи да је ово прва књига која се бави конкретним примјерима судских одлука”, додао је Ђукић.

Дипломирани правник Станко Тепић сматра да ће ова литература бити најзначајнија за правнике, јер на најбољи могући начин приближава и спаја прописе и праксу.

Директор которварошке Народне библиотеке Бојана Васић је рекла да је промоција дјела которварошких аутора врло важна, јер се на тај начин шири и обогаћује књижни фонд Завичајне збирке.