Промовисана књига „Хипотека на праву грађења“


КОТОР ВАРОШ, 23. ДЕЦЕМБРА – У которварошкој Народној библиотеци вечерас је промовисана књига „Хипотека на праву грађења“ аутора Станка Тепића.

Ријеч је о монографији која представља прилагођену верзију мастер рада под истим насловом који је одбрањен на Правном факултету Универзитета у Бањалуци.

Аутор је у књизи користио коректну правну терминологију прилагођену предмету рада, али и једноставан језик како би поједноставио сложену правну структуру самог института права грађења, нарочито у корелацији са хипотеком.

Циљ ове књиге је да се недовољно истражене области права грађења на адекватан теоријски и практичан начин повежу и остваре, те да се помоћу релевантних правних извора и примјера из праксе презентује могућност оптерећења права грађења путем хипотеке“, истакао је Тепић.

Autor Tepić i recenzent Jotanović

По ријечима рецензента Остоје Ђукића садржај рукописа у потпуности прати савремене домете научног приступа у свим сегментима, а примијењена терминологија и дефиниције појмова имају извориште у струци и са одмјереним избором обима и структуре.

Овај Тепићев првенац обећава велике домете на плану бављења правном проблематиком, јер он суверено влада научном грађом и терминима“, нагласио је Ђукић.

Promocija knjige 4

О књизи је говорио и рецензент Раденко Јотановић, који је у први план ставио право грађења као институт који има перспективу у праву Републике Српске.

Право грађења пружа многоструке предности власнику земљишта и носиоцу права грађења чиме се повећава конкурентска способност на тржишту непокретности“, закључио је Јотановић.

Promocija knjige 2

Аутор књиге Станко Тепић је уредник блога за бесплатне правне савјете „Јустиција“, који путем услуга бесплатног правног савјетовања омогућава једноставан и брз начин рјешавања правних дилема, с циљем пружања потпуне заштите грађанских и политичких права.