Промовисане књиге проф. др. Остоје Ђукића


КОТОР ВАРОШ, 25. ДЕЦЕМБРА  – У Котор Варошу су, у организацији Народне библиотеке, промовисане књиге “Преглед индијске философске и њој сличне мисли”, Остоје Ђукића и “Филозофија морала” Остоје Ђукића и Горана Стојановића.

naslovna1

Књига “Преглед индијске философске и њој сличне мисли” говори о једној будистичкој филозофији и сасвим другачијој традицији, а доноси мноштво чињеница, обогаћена је прилозима и има високо дидактички карактер.

Аутор Остоја Ђукић рекао је да је ово дјело писано не само за филозофе и умјетнике, већ и за широке народне масе, истичући да се свијет налази на великој прекретници.

Ако не буде ишао моралним путем онда је сигурно перспектива мрачна. Из овог ћорсокака и слијепе улице треба изаћи, а може се изаћи једино моралним путем“, нагласио је Ђукић.

Рецензент Богомир Ђукић истакао је на данашњој промоцији да је ово књига о души и духу Индије.

Аутор књиге је то расвијетлио на прави начин, компарирајући је терминолошки и историјски са западно-европском филозофијом“, оцијенио је он.

У другој књизи “Филозофија морала” сабрано је све што је било позитивно у човјечанству, свестрано је обухваћена етичко-морална проблематика.

Рецензент Љубомир Милутиновић рекао је да је направљен филозофски избор који најбоље свједочи о томе како су живјеле цивилизације, како су се бориле и како је у давна времена човјек моралније размишљао него у данашње вријеме.

О промовисаним дјелима говорили су и Миодраг Ромић и Пејо Ђурашиновић.