Промовисан роман „Сиви капут“


КОТОР ВАРОШ, 16. ДЕЦЕМБРА – У просторијама ЈУ „Народна библиотека“ у Котор Варошу вечерас је одржана промоција књиге „Сиви капут – хроника једног сјећања“ аутора Михајла Орловића.

DSCN4015

Ријеч је о најбољем необјављеном роману у 2015. години на конкурсу који је расписала издавачка кућа „Арте“ из Београда, а званично је објављен и представљен на Београдском сајму књига.
Аутор Михајло Орловић је овим романом обиљежио 40 година рада, у којима је написао 20 књига прозе, поезије и записа.
Мотив да напишем ово дјело били су ми чистота и невиност дјечачког доба. Вратио сам се у дјетињство кроз колаж својих сјећања да расвијетлим живот, повезујући све приче онако како сам их ја доживио“, истакао је Орловић.
О роману су говорили Миљана Алексић, професор Српског језика из Прњавора, и бањалучки писац Гојко Мандић.
Свака прича којом аутор заводи своје читаоце нијанисарана је носталгијом за временима и просторима у којима смо, макар и несрећни, имали будућност“, рекла је Алексићева.
Овим романом или овом збирком аутобиографских прича, потврдио је да припада етаблираним приповиједачима који његују своју аутентичност чувајући најбоље одлике романескне нарације обогаћене специфичним народским хумором и мудростима“, додао је Мандић.
Аутор Михајло Орловић је читаоцима подарио роман који нуди мноштво мудрости и поучних реченица, оживљавајући слике из дјетињства и прожет хумором који окрепљује.