Промовисан роман „Црни пупољак“


КОТОР ВАРОШ, 7. ЈУНА – У которварошкој Народној библиотеци синоћ је одржана промоција књиге „Црни пупољак“ аутора Нинослава Митровића.

Тема овог хорор романа је настала из домаће српске митологије, вјеровања и народних предања.

Аутор романа је рекао да је одувијек гајио љубав према жанру хорор и да је једноставно једног дана одлучио да пише оно што је волио да чита.

Могу слободно да кажем да сам једини писац хорор књижевности с ове стране Дрине и један од свега неколико писаца који се баве овом врстом књижевности на Балкану. Као велики познавалац наше етнологије одлучио сам се на писање овог романа“, поручио је Митровић.

Према његовим ријечима радња овог романа смјештена је у сеоско, рурално подручје и прати причу младе жене, која је непланирано затруднила а све то прате догађаји везани за фолк хорор.

Фолк хорор је све траженији у свијету и познати писци посуђују вјеровања и митове из разних религија, а ми имамо толико старих предања, митова и легенди о којима се мало пише“, нагласио је Митровић.

Crni pupoljak 3

Директор ЈУ Народна библиотека Котор Варош Бојана Васић рекла је да су которварошки читаоци први пут имали прилику да присусуствују промоцији хорор романа.

Домаћа публика можда више цијени другачије жанрове и стилове јер смо мало тржиште, не само ми у Републици Српској, већ све земље у окружењу, а хорор је увијек био уско профилисан“, нагласила је Васићева.

О роману је говорио и власник издавачке куће „Имприматур“ Борис Максимовић истакавши да је фолк хорор прилично тражен тренд и све више књига и филмова инспирисано је народним предањима и митологијом.