Прослављена школска слава


КОТОР ВАРОШ, 28. ЈАНУАРА – У Средњошколском центру /СШЦ/ “Никола Тесла” у Котор Варошу данас је пригодним културно-умјетничком програмом прослављена школска слава – Свети Сава.

Ученици су у програму извели рецитал, позоришни комад и бесједе о животу и раду првог српског архиепископа и просвјетитеља Светог Саве.

DSCN8790

Директор СШЦ “Никола Тесла” Данијела Костић рекла је да је школска слава – Свети Сава, значајан датум за ову, као и за све школе широм Републике Српске.

Требало би да охрабримо и подстакнемо професоре да им Свети Сава буде узор и морална величина, како би наши ђаци постигли свој пуни потенцијал, онако како је то радио Свети Сава – бринући за своју отаџбину и чувајући оно што је крвљу стечено у Републици Српској“, истакла је Костићева.

DSCN8791

Након приредбе, у ресторану Средњошколског центра приређен је славски ручак, којем је, осим запослених у овој установи и гостију из јавног и привредног живота Котор Вароша, присуствовао и начелник општине Зденко Сакан.

Можемо бити поносни, јер се овај датум обиљежава вијековима и надам се да ће име Светог Саве на овим просторима још дуго да се слави“, поручио је Сакан.

DSCN8786