Проширена алеја платана на понос будућим генерацијама

Проширена алеја платана на понос будућим генерацијама


КОТОР ВАРОШ, 20. МАРТА – Радници Општинске управе Котор Варош и Територијалне ватрогасне јединице данас су посадили 14 садница платана на купалишту „Брана“ и замијенили пет садница на купалишту „Бјелине“, које су уништене од стране несавјесних суграђана.

Садњом платана је настављена акција озелењавања шеталишта уз ријеку Врбању, а све у циљу да се мјештанима пружи хладовина и у најтоплијим данима.

1

Осим декоративног ефекта, разлог одабира баш ове врсте дрвета огледа се у дуговјечности и отпорности платана, прије свега на прашину, дим и друга аерозагађења, због чега представља једну од најбољих врста која се користи у парковима и дуж шеталишта.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је подсјетио да ова прекрасна алеја платана, која ће бити понос будућим генерацијама, представља наставак уређења градског шеталишта у оквиру пројекта „Парк природе“.

Са добром праксом озелењавања града наставићемо и убудуће. И даље имамо жељу да оставимо залог за будућност млађим генерацијама на нашим најпосјећенијим купалиштима“, истакао је Сакан.

5

По његовим ријечима простор на којем се реализује овај пројекат био је запуштен, али у сарадњи са УНДП-ом почела је реализација пројекта „Парк природе“.

Успјели смо да ријеку Врбању приближимо нашим мјештанима и обогатимо додатним садржајима. Постављена је теретана за вјежбање на отвореном, у којој ће уживати омладина, спортисти, рекреативци и сви наши суграђани, а у плану је да оспособимо и терен за одбојку на пијеску“, нагласио је Сакан.

6

Данас је уклоњен и преостали дио шибља и растиња на локалитету купалишта „Брана“, а из Општинске управе је упућен апел суграђанима да чувају природу и све оно што град чини још љепшим.