Пројекат „Медена кућица“ добио највећу подршку

Пројекат „Медена кућица“ добио највећу подршку


БАЊА ЛУКА, 29. МАЈА – На шестом старт-уп дану „Крени“, који је данас одржан у Бања Луци, највише гласова је добила идеја Жељка Тепића из Врбањаца под називом „Медена кућица“.

DSCN6381

Ријеч је о пројекту који се заснива на породичном бизнису производње медених кошница. Поред овог пројкта награђене су још двије иновације из Бања Луке и Кључа.

Учесници овог пројекта су имали прилику представити своје идеје из различитих области које имају компоненту друштвене одговорности како би помогли својој заједници.

Уз помоћ стручњака који подстичу друштвени развој, креирају пословна рјешења и посједују знање, вјештине и контакте који утичу на економске промјене у БиХ, особе са најбољим идејама су добиле савјете како да на најбољи начин пројекти буду интегрисани у њиховим заједницама.

Старт-уп дан „Крени” је једнодневна активност која је окупила водеће актере из различитих подручја друштвено-одговорног пословања, али такођер и предузетнике, иноваторе, креативце, лидере и пословне ентузијасте у разним пословним категоријама.

DSCN6378

Старт-уп дан само је једна од активности у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске у вриједности од 14,5 милиона КМ, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (УНДП Босниа анд Херзеговина).

Циљ пројекта је повећање демократског и директног учешћа грађана Босне и Херцеговине у локалној управи, јачање одговорности општинских власти и побољшање инфраструктуре и услуга на нивоу мјесних заједница.

142 мјесне заједнице и 25 јединица локалне самоуправе широм земље учествоваће у првој фази пројекта, чиме ће се допринијети побољшању квалитета живота 300.000 људи широм земље.