Радови теку предвиђеном динамиком


КОТОР ВАРОШ, 16. ОКТОБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је данас градилиште на којем се изводе радови на изградњи нове зграде општинске управе.

Након што су урађени земљани радови и подложно бетонирање стављена је потребна хидроизолација.

По динамици радова до краја сљедеће седмице биће урађена темељна плоча дебљине 60 цм, у коју ће се уградити преко 300 кубних метара бетона, а након тога се настављају радови на изградњи сутеренских зидова“, истакао је Славко Ђукић, власник и директор грађевинског предузећа „Грађус“, које је извођач радова.

План је да се до краја ове године изграде двије висинске плоче изнад приземља, тако да ће сљедеће године остати радови на изградњи три конструктивне етаже, намјера је да почетком маја објекат буде покривен.

IMG-7a6f477253d21acc05e232e809559034-V

Предсједник Владе РС Радован Вишковић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан положили су 23. септембра камен темељац за нову зграду општинске управе. Изградња зграде по систему кључ у руке коштаће 2,6 милиона, а са опремањем и намјештањем коначна цијена ће достићи око 3,1 милион КМ.

У подрумском дијелу објекта биће подземне паркинг-гараже за потребе локалне самоуправе, скупштинска сала са пратећим садржајем, простор за архиву, помоћни простор и котловница.

IMG-be78ddbdb4d06b81683b9d0fdc1c9a46-V

Приземље објекта ће чинити улазни хол, портирница, шалтер-сала и канцеларије, које ће бити и на првом, другом и трећем спрату гдје ће бити смјештени руководиоци и начелник општине.

Рок за изградњу зграде је 360 дана, а у случају лошег времена може бити продужен.