Размјена искустава у Ирској на обострано задовољство



КОТОР ВАРОШ, 30. МАЈА
– Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је заједно са колегама из БиХ у Ирској учествовао у пројекту „Јачање локалне демократије”
viber image1

Ријеч је о студијском путовању у организацији Института за јавну управу (ИПА) Републике Ирске у оквиру пројекта „Јачање локалне демократије (ЛОД ИВ)“ заједно са колегама из 11 босанскохерцеговачких општина, Министарства правде БиХ, Брчко дистрикта и УНДП-а.
Програм посјете заснивао се на стварном искуству и конкретним примјерима сарадње између локалних власти у Ирској и цивилног друштва. Теме су прилагођене посебним интересима учесника, а то се нарочито односи на неједнакост и обнову.
Током боравка у Ирској начелник општине Котор Варош је заједно са колегама имао низ сусрета са представницима ИПА-е, као и састанак са градоначелником Даблина.
viber image2
БХ делегација је посјетила општину Керикмекрос, гдје су одржани разговори са начелницима ирских општина.
Током посјете Ватерфорду начелник Вучановић се упознао са начинима рада ирских локалних управа у пројектима које финансира ЕУ, а на тему како повећати искориштеност капацитета.
Подијелили смо искуства са ирским колегама управо у оним сегментима који су од значаја за развој локалних заједница. Организација и управљање процесима развоја локалних самоуправа, на начин да иста буде ефикасна и на корист свима. Вјерујем да смо размијенили искуства на обострано задовољство, те да ће знања која смо стекли бити корисна свима у будућем раду, како колегама у Ирској тако и нама у БиХ“, изајвио је Вучановић.