Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија

Расписан конкурс за додјелу студентских стипендија


КОТОР ВАРОШ, 5. ФЕБРУАРА – Општина Котор Варош је ове године из буџета издвојила 70.000 КМ за стипендирање ученика и студената.

DSCN6341

Пријаве за стипендије на конкурс, који је расписао начелник општине Зденко Сакан, могу се поднијети до 21. фебруара.

Одлуком о стипендирању студената прописују се број, висина, услови, критеријуми, поступак и начин додјеле и исплате стипендија редовним студентима високошколских установа на основним студијама. Ранг-листу студената за додјелу стипендија утврдиће Комисија, на основу критеријума утврђених у одлуци о стипендирању студената са подручја општине Котор Варош у 2018. години.

Мјесечни износ стипендије од 100 КМ за студенте првог циклуса студија који имају просјек оцјена мањи од осам, као и за све студенте са приватних високошколских установа биће исплаћен за шест мјесеци, а за завршне године студија за пет мјесеци.

Стипендије у истом износу за студенте јавних високошколских установа друге или виших година студија са просјеком оцјена од осам до девет биће исплаћен за седам мјесеци, а за за студенте јавних високошколских установа друге или виших година студија са просјеком оцјена девет и већим биће исплаћен за осам мјесеци.

Детаљније информације можете добити у Одјељењу за друштвене дјелатности општине Котор Варош или на број 051/783-625, а неопходну документацију преузети на овом сајту у рубрици Стипендије.