Ускоро сарадња са ГИЗ програмом


КОТОР ВАРОШ, 12. ЈАНУАРА – Општина Котор Варош има изузетан потенцијал у машинској, дрвној и пољопривредној индустрији, закључено је на данашњем иницијалном састанку руководства ове локалне заједнице и програма ГИЗ “Пролокал”.

DSCN4121

Одушевљени смо потенцијалима општине Котор Варош, поготово због чињенице да је ова локална заједница ушла у програм сертификације према стандарду који представља јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа“, рекла је Карин Рау, руководилац пројекта за економски развој и сарадњу у ГИЗ “Пролокал” програму.

Она је, након састанка са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем, нагласила да је ово добра претпоставка за сарадњу, као и чињеница да постоји Привредни савјет.

Надам се да ћемо успоставити сарадњу на обострано задовољство, а неопходно је јачање дијалога са приватним сектором“, истакла је Рау.

Вучановић и његови сарадници презентовали су потенцијале, могућности и тренутну ситуацију у Котор Варошу.

Морамо бити оперативни и кооперативни у наредном периоду и да јасно изразимо наше жеље и потребе. Врло је значајно што смо реализовали одређене пројекте из области пољопривреде, области коју подржава `Пролокал` програм“, рекао је Вучановић.

ГИЗ проводи програм “Јачање локалне самоуправе и економски развој” од 2013. године. “Пролокал” пружа стручну и дјелимично финансијску помоћ домаћим актерима који се баве локалним економским развојем с циљем развоја привреде на својим локацијама.

Партнерске општине програма ГИЗ у БиХ тренутно су Градишка, Лакташи, Козарска Дубица, Србац, Теслић, Тешањ, Жепче, Прозор-Рама, Јабланица и Коњиц.

Данашњем иницијалном састанку присуствовао је и Карл Хајнц Јах, руководилац компоненте локалног економског развоја у “Пролокал” програму.