Реализована акција „Очистимо наш град“


КОТОР ВАРОШ, 4. ОКТОБРА – У организацији „Омладинске еколошке иницијативе“ Црвеног крста Котор Варош и Неформалне групе грађана „Спасимо Врбању“ у Котор Варошу је реализована прва еколошка радна акција под називом „Очистимо наш град”.

Ciscenje

У највећем которварошком насељу „Брегови“ очишћене су улице и травнате површине, а прикупљени отпад су радници КП „Бобас“ одвезли на депонију.
На потезу од которског моста до купалишта „Бјелине“ очишћено је корито ријеке Врбање. Такође, уклоњена су стабла, грање и смеће испод моста, који је у врло лошем стању након прошлогодишњих поплава.
У акцији су учествовали основци, средњошколци, которварошки спортисти али и бројни грађани, који су пружили подршку у чишћењу града.
Циљ ових акција је заштита и коришћење богатог природног насљеђа у складу са еколошким и принципима одрживог развоја, развијањем еколошке свијести и компетенција младих“, поручили су организатори.
Сви учесници су добили мајице као сјећању на ову акцију, која ће бити настављена наредног викенда у другим насељима на подручју општине, али и еколошким радионицама чији је циљ да се пробуди свијест свих грађана у очувању природних ресурса.