Рјешење републичке инспекције у складу са скупштинском одлуком


КОТОР ВАРОШ, 24. ДЕЦЕМБРА – Републичка урбанистичко-грађевинска инспекција је извршила контролу Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске у предмету Издавање локацијских услова број 15.02-364-63/18 од 02.04.2018. године за реконструкцију пословног објекта са доградњом бензинске станице и реконструкцију помоћног објекта у сврху промјене намјене у аутопраоницу у Котор Варошу, чији је инвеститор „Нешковић осигурање“ а.д. Бијељина.

Након записником утврђених неправилности ова инспекција је издала Рјешење којим се контролисаном субјекту наређује да у одређеном року у предметним локацијским условима отклони неправилности уколико је то могуће или да их огласи неважећим и то:

1) Обезбиједи сагласност јединице локалне самоуправе Котор Варош

2) Усклади локацијске услове са важећим Урбанистичким планом општине Котор Варош

3) Обезбиједи мишљења, односно сагласности власника сусједних парцела

Подсјећамо да је Скупштина општине Котор Варош на сједници одржаној 22. новембра дала негативно мишљење о могућностима доградње бензинске станице и аутопраонице у непосредној близини Основне школе, што значи да не постоји сагласност јединице локалне самоуправе општине Котор Варош за поменуту инвестицију.

Локацијски услови нису усклађени са важећим Урбанистичким планом општине Котор Варош, а мишљење и сагласност власника сусједних парцела је такође негативно.

Такође, негативно мишљење о овом питању дало је и руководство Основне школе „Свети Сава“, водећи рачуна о безбједности дјеце која похађају највећу основну школу на територији Републике Српске.

Рјешење републичке урбанистичко-грађевинске инспекције можете прочитати oвдје