Савановић: Српски народ је данас био уједињен


КОТОР ВАРОШ, 23.МАЈА – Чланови Предсједништва општинске Борачке организације Котор Варош, борци и бројни грађани окупили су се код Централног спомен-обиљежја погинулим борцима, гдје су за вријеме разматрања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, прислужили свијеће погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић је подсјетио да је српски народ данас био уједињен, без обзира на то гдје живи.

Остаћемо своји на своме и уздигнута чела изборићемо се за бољу будућност српског народа. Заштита Републике Српске је наша обавеза према храброј, погинулој браћи, према генерацијама које су учествовале у Одбрамбено-отаџбинском рату и према будућим генерацијама које имају право да живе у миру и у слободној Српској“, истакао је Савановић.

Savanović

По његовим ријечима апсурд је да српски народ, који је доживио геноцид у два свјетска рата, сада покушавају да етикетирају као геноцидан исти они који су починили геноцид над Србима.

Он је позвао на заштиту Републике Српске као услова и гаранта опстанка српског народа.

Да би Бог био с нама морамо и ми да подигнемо праг толеранције на виши ниво и почнемо међусобно да се поштујемо и уважавамо, те градимо слогу и јединство, јер је то предуслов да сачувамо Републику Српску“, поручио је Савановић.

4

Он је рекао да је Република Српска највећи историјски успјех српског народа са лијеве обале ријеке Дрине.

Прије прислуживања свијећа на Централном спомен-обиљежју у Котор Варошу, чланови Предсједништва општинске Борачке организације одржали су ванредну сједницу поводом усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

2