Сакан и Кучук тријумфовали на меморијалу “Војо Вуковић”


КОТОР ВАРОШ, 20. ЈУНА – На јуче одржаном општинском такмичењу у риболову, меморијалу “Војо Вуковић”, учествовало је 15 старијих и шест младих рибара, а титулом најуспјешнијих окитили су се Зденко Сакан, у лову рибе удицом на пловак, и Лазо Кучук у такмичењу у “Флај фишингу”.

Члан сам Спортско-риболовног друуштва /СРД/ више од три деценије и сваке године учествујем на такмичењу. Радује ме освајање првог мјеста, посебно када се има у виду да су на овогодишњем такмичењу учествовали искусни рибари“, рекао је Сакан.

Sakan

Друго мјесто у лову удицом на пловак, на локалитету код Которског моста, освојио је Драган Бунић, а треће Недељко Шкорић.

У такмичењу у “Флај фишингу”, које је одржано на локалитету Грабовица на ријеци Врбањи, друго мјесто припало је Сенаду Фифићу, док је Озрен Лађаревић био трећи.

Код пионира прво мјесто освојио је Стефан Станић, друго мјесто Матеј Лукић, а трећепласирани је био Ведран Тркуља.
“Рибе које су претходних година коришћене за порибљавање нарасле су до те мјере да је надмудривање са њима право задовољство”, нагласио је Станић.

Stefan Stanić

Предсједник СРД-а “Котор Варош” Самир Скопљак је најуспјешнијим појединцима уручио награде и признања.

Скопљак је рекао да су протеклог викенда порибљавањем обогатили рибљи фонд у ријеци Врбањи у мјесној заједници Грабовица, те апеловао на суграђане да се заједнички сачува риба пуштена у ријеке и тиме допринесе генералном очувању природе.

Замолио бих све рибаре, али и грађане да се сви заједно боримо за очување ријеке Врбање и њених притока, како рибе тако и чистоће самих ријека. Потребно је да се сви ставимо у одбрану наших ријека, јер поред спортских активности, ријека Врбања се користи и за пиће“, поручио је Скопљак.