Сакан организовао пријем за студента Академије умјетности Александра Јурића


КОТОР ВАРОШ, 3. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за Александра Јурића, студента треће године Академије умјетности универзитета у Бањалуци, који је недавно награђен на престижном филмском „Либурниа филм фестивалу“ у Опатији.

Јурићу је припала награда за најбољу монтажу документарног филма “Зашто мама вазда плаче”, а награда је припала и студенткињи Кармен Обрдаљ за најбољу режију поменутог филма.

Котор Варош може бити поносан на остварења младих умјетника, а један од њих је и Александар Јурић, који је на достојан начин репрезентовао нашу локалну заједницу у области филмске умјетности“, рекао је Сакан и уручио новчану награду као знак пажње за уложени труд и рад на овом и будућим пројектима.

IMG-4440412ebe106dbf07301633b5a23ead-V

Филм је до сада приказан на фестивалима “Дукафест” у Бањалуци и престижном “Сарајево филм фестивалу”, а награђен је на “Мостар филм фестивалу” као најбољи студентски филм.

Заједно са Кармен Обрдаљ и Јаном Вуковић, која била сниматељ, створили смо упечатљиво филмско дјело о једној скоро па немогућој љубави“, истакао је Јурић.

Јурић је стипендиста ресорног министарства, али истиче и значај општине у настојању да се подржи, развије и промовише културна индустрија.

Захвалан сам начелнику општине што ми је пружио подршку препознајући мој рад и награде освојене на престижним фестивалима. Та чињеница обавезује све нас који се бавимо умјетношћу, волимо филм и који настојимо да градимо квалитетну културну средину у којој живимо да радимо на побољшању студентске филмске продукције и да наставимо са преданим радом и у наредном периоду“, закључио је Јурић.