Сакан: Унаприједити економско партнерство


КОТОР ВАРОШ, 28.СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је честитајући Дан општине свим грађанима братске локалне заједнице Параћин истакао да је неопходно унаприједити економско партнерство између двије општине.

DSCN7070

Поред сарадње на плану унапређења институционалног дијалога између локалних заједница, као и колектива у области спорта и културе посебну пажњу треба посветити пројектима привлачења страних инвестиција”, нагласио је Сакан и додао да је веома битна размјена позитивних искустава двије локалне заједнице о страним инвестицијама.

Предсједник општине Параћин Саша Пауновић изјавио је да ће у наредном периоду, заједно са својим сарадницима, искористити све расположиве ресурсе како би била унапријеђена сарадња привредника из два града.

Знамо да је Котор Варош центар обућарске индустрије у Републици Српској, те да су развијена машинска и дрвопрерађивачка индустрија, а на нама је да примјере добре праксе покушамо имплементирати у нашој општини”, рекао је Пауновић.

DSCN7074

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је присуствовао потписивању споразума о сарадњи општина Параћин и Штип, који претходи потписивању Повеље о братимљењу.

Уочи свечане сједнице поводом Дана општине Параћин начелник Сакан је уручио пригодне поклоне предсједнику општине Параћин Саши Пауновићу, жупану Мурске Соботе Александру Јевшеку, начелнику општине Јабланица Салему Дедићу и градоначелнику Штипа Илчету Захаријеву.