Санкционисати неодговорне појединце

Санкционисати неодговорне појединце


КОТОР ВАРОШ, 14. АВГУСТА – Припадници Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош и радници Комуналног предузећа /КП/ „Бобас“ од синоћ су на терену и гасе велики пожар на градској депонији у Котор Варошу, који је изазван намјерно од стране неодговорних појединаца.

Руководство КП „Бобас“ је поднијело пријаву Полицијској станици Котор Варош да се спроведе истрага и да се адекватно санкционишу појединци који су то учинили.

Пожар је отишао у дубину и морамо тешком механизацијом да преврћемо ужарену масу па да гасимо. Екипе су на терену, послали смо неколико цистерни с водом да покушамо угасити ватру. Депоније могу бити опасне, а примјер тога је и ова. Надамо се да ћемо овај пожар успјети локализовати”, наглашавају ватрогасци.

1

Изнад овог подручја шири се густ дим који може бити ризичан за здравље становништва с обзиром на отровне твари са депоније.

Иначе, пожари на депонијама отпада најчешће настају због спонтане самозапаљивости органских материјала, хемијских реакција међу одложеним тварима, вањских извора ватре као што су бачене цигарете или ватромети, те акумулације запаљивих плинова попут метана.

2

Из општине Котор Варош апелују на грађане да буду опрезни с обзиром на високе температуре ваздуха уз које лако долази до пожара, уколико је присутна непажња.