Саопштење которварошког Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 12. МАРТА – ЈЗУ Дом здравља „СветиПантелејмон“ Котор Варош поступа у складу са упутствима Института за јавно здравство Републике Српке и надлежног министарства у вези са појавом новог вируса корона.

Континуирано се прати ситуација у вези са појавом вируса корона и предузимају се потребне мјере превенције у сарадњи са локалном самоуправом.

У општини Котор Варош ситуација је стабилна и нема мјеста за панику.

У случају ванредне ситуације Дом здравља има План рада и поступања и снабдјевен је неопходном опремом и средствима за дезинфекцију.

Препоручује се свим привредним субјектима да се несметано одвија процес рада уз повећане мјере хигијене радних просторија, опреме и запослених лица.

Јавне установе и предузећа потребно је да обезбиједе довољне количине хигијенских средстава неопходних за провођење хигијенске заштите (дезинфекциона средства, зажтитна одијела, маске и слично).

Такође, потребно је да се прате саопштења за јавност која упућију на правила поступања у вези са вирусом корона.

Особе које су у протеклих 14 дана боравиле у земљама зараженим вирусом обавезне су да се телефонским путем јаве у Дом здравља на бројеве: 051 785 506 (радним даном до 15.00 часова) и на број 051 785 704 (поподне и викендом).

Моле се пацијенти да без пријеке потребе не долазе на прегледе и анализе у лабораторији, као и да редовну терапију и упутнице могу наручити телефонским путем код својих тимова породичне медицине.

Особе са симптомима и особе које су имале контакт са обољелим особама, потребно је да се јаве на горе поменуте телефоне, како би добили даље упуте о начину поступања.

Тренутно, на територији општине Котор Варош нема заражених вирусом корона.

У овом моменту службе Дома здравља раде несметано, те у случају потребе урадиће се реорганизација рада о чему ће становници општине Котор Варош бити благовремено обавијештени.