Свечаном академијом обиљежен Дан општине


КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛА – Угледни привредник и рођени Которварошанин Енвер Моралић добитник је Златне повеље, највишег општинског признања, које му је уручено на Свечаној академији поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла.
Moralic i Sakan

Моралић је крајем прошле године поклонио општини Котор Варош најновији модел савременог ватрогасног возила ТЛФ-4000.

Након разговора са начелником општине Зденком Саканом изразио је спремност да безрезервно пружи подршку у рјешавању овог проблема од општег значаја за све грађане.

Схватио сма озбиљност ситуације и моја је жеља нила да подржим настојања Општинске управе да Територијална ватрогасна јединица добије савремено возило, како би могли да дјелују у опасним ситуацијама“, рекао је Моралић.

Писменим захвалницама су награђени Славен Вучановић, предузећа „Фасмал“ и „Про-Динекс“, те постхумно Миле Ђекановић и Ахмет Чиркић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је уручио признања, рекао је да су овогодишњи добитници допринијели развоју ове општине и стварању њеног доброг угледа у ширим оквирима.

Сакан је навео да су у овој општини остварени циљеви и пројекти предвиђени планом капиталних инвестиција.
Akademija

Уз подршку виших нивоа власти, донатора и међународних организација у општини Котор Варош су остварени значајни резултати, нарочито када је ријеч о привредном развоју, рјешавању инфраструктурних проблема, реализације бројних пројеката у самом граду, али и у мјесним заједницама, као и повећању запослености“, нагласио је Сакан и додао је Котор Варош отворен за све који желе у њему да инвестирају, живе и раде.

Свечаној академији су присуствовали министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић, изасланик предсједника Републике Српске Соња Давидовић, предсједник Уставног суда Републике Српске Џерард Селман, делегација братске општине Параћин, начелници Теслића, Челинца и Кнежева, бројне званице из политичког, јавног и друштвеног живота општине Котор Варош, Републике Српске и Србије.

У забавном дијелу програма наступили су чланови ансамбла „Жубор“.