Свечано отворен спортско-рекретаивни центар у Врбањцима


КОТОР ВАРОШ, 4. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, федерални министар за избјегла и расељена лица Един Рамић и генерални секретар Савеза општина турског свијета Фахри Солак свечано су отворили спортско-рекретаивни центар у мјесној заједници Врбањци, чија је вриједност 100.000 КМ.

Средства за изградњу фудбалског, кошаркашког и дјечијег игралишта обезбиједили су Министарство за избјегла и расељена лица у Федерацији БиХ и Савез општина турског свијета у износу од 90.000 КМ, док је општина Котор Варош за ову намјену из буџета издвојила 10.000 КМ.

Igralište 1

Начелник Сакан је нагласио да је ово један од многих пројеката који је заједнички реализован у сарадњи са федералним министарством.

Настојали смо да обезбиједимо додатне садржаје за младе, али и за све оне који се рекреативно баве спортом. Искрено се надам да ће овај спортски центар посјећивати млади и да ће бити од користи мјештанима Врбањаца“, рекао је Сакан.

Министар Рамић је истакао да је Котор Варош лијепа средина за живот и да ће овај пројекат подстаћи мјештане Врбањаца да се рекреативно баве спортом.

IMG-3919cb26711eabf7478bd608c47faac2-V

Генерални секретар Савеза општина турског свијета Фахри Солак је изразио задовољство што је први пут у Котор Варошу и увјерење да ће дјеца овог краја властиту будућност градити у миру.

Свечаном отварању су присуствовали и генерални конзул Републике Турске са сједиштем у Бањалуци Огуз Килиц, представници невладиних удружења и бројни мјештани.