Служена литургија у Храму Рођења Пресвете Богородице


КОТОР ВАРОШ, 31. ОКТОБРА – У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу данас је служена литургија поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке у присуству великог броја вјерника, а потом обављен славски обред.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је на славској свечаности да је општинска управа успјела да обезбиједи повољан амбијент за домаће и стране инвеститоре, уз стално повећање броја запослених у привреди.

DSCN8610

У периоду између двије славе настојали смо да Котор Варош буде препознатљив у свим областима привредног и друштвеног развоја. Један број пројеката смо реализовали, а неке планирамо да завршимо до краја године“, истакао је Сакан.

Он је честитао крсну славу општине свим грађанима са жељом да Котор Варош буде још боља средина за живот.

Локална управа ће наставити са активностима на подстицању развојних пројеката чија ће реализација омогућити подизање личног и друштвеног стандарда и даљи развој општине“, поручио је Сакан и додао да је Котор Варош један од ослонаца привредног развоја регије, али и цијеле Републике Српске.

DSCN8606

Поводом крсне славе Светог апостола и јеванђелисте Луке начелнику општине честитке су упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Осим радника административне службе, локалних привредника, званица из јавног, политичког и културног живота општине, обиљежавању крсне славе присуствује и делегација братске општине Параћин.

DSCN8611