Служен молебан у цркви Светог Пророка Илије


КОТОР ВАРОШ, 14. ЈАНУАРА – У цркви Светог Пророка Илије у Врбањцима код Котор Вароша у поноћ је служен молебан за православну Нову годину.

DSCN4124

Молебан је служио парох врбањачки Мирко Батар, који се обратио вјерницима и у пригодној бесједи им пожелио срећну и благословену нову годину по јулијанском календару.
Нека вам је срећно и благословено, нека сте под благословом, пажњом и руком Божијом, јер Бог зна увијек и у сваком моменту шта нама треба, док ми то нисмо ни помислили, а камоли изрекли у својој молитви“, рекао је парох Батар.
Он је поручио да је пут српског народа пут истине и живота, те да слога, мир и јединство преовладавају у Новој години.
Захваљујући Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, те предузећима Детектор, Примула и Белл Денте, за окупљене мјештане је било припремљено кувано вино, а за врбањачке малишане, који су присуствовали молебану, новогодишњи пакетићи.
Дочеку су код храма Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу присуствовали бројни Которварошани, а свештенство је пола часа прије поноћи служило молебан за срећно и успјешно ново љето Господње.
Протонамјесник Миленко Нарић, архијерејски намјесник которварошки, пожелио је у обраћању вјерницима да са оптимизмом и јаком вјером уђу у нову годину, да се поправе и чине добра дјела.
Сваки дан слушамо како је ситуација у друштву безизлазна и тешка, али човјек треба имати јаку вјеру кроз коју ћу очврснути, ојачати, треба бити оптимиста. Хришћанину, православцу својствено је да тако дјелује и тако се понаша“, истакао је Нарић.
Већина Которварошана дочек Нове године по јулијанском календару прославила је у својим домовима, а они млађи забаву су потражили у појединим клубовима, кафићима и ресторанима.