Служен парастос погинулим борцима из Масловара


КОТОР ВАРОШ, 8. МАЈА – У мјесној заједници Масловаре данас је служен парастос, положени су вијенци и прислужене свијеће за 45 погинулих бораца овог краја, који су дали живот за Републику Српску у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос је служио парох масловарски Жељко Поповић, који је рекао да је обавеза свих, а нарочито млађе популације, да његују културу сјећања на борце Војске Републике Српске /ВРС/, који су дали живот за вјеру и слободу свог народа.

Delegacija opštine

Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић нагласио је да је на данашњи дан формиран чувени Други батаљон 22. Пјешадијске бригаде, у чијем саставу су најбројнији били борци са подручја Масловара.

Они су дали живот за Републику Српску и наша дужност је да их се са поносом сјећамо и да бринемо о њиховим потомцима, као и о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима ВРС“, поручио је Савановић.

Miladin Savanović

Прије 32 године је формиран Други батаљон 22. Пјешадијске бригаде, који је у рату дао огроман допринос у стварању и очувању Републике Српске и на том ратном путу је имао 99 погинулих бораца, док је два пута проглашаван за најбољи батаљон Првог Крајишког корпуса.

Delegacija PS Kotor Varoš

Вијенце су положиле делегације општине Котор Варош, на челу са начелником Зденком Саканом, Полицијске станице Котор Варош и општинске Борачке организације.