Служен парастос српским борцима из Ободника


КОТОР ВАРОШ, 21. ЈУЛА – Служењем парастоса и полагањем цвијећа на Спомен-обиљежју у которварошкој мјесној заједници Ободник одата је пошта за 16 погинулих бораца Војске Републике Српске.

Parastos

Парастос је служио парох масловарски Жељко Поповић, који је рекао да се данас сјећамо времена и људи који су највише дали за одбрану слободе српског народа и територије Републике Српске.

Прошле године је завршена изградња споменика онима који су дали своје животе за Републику Српску, за мир и слободу. Уједно, овај споменик ће будућим покољењима свједочити о људима који су за нашу слободу дали животе”, рекао је Поповић.

Načelnik Zdenko Sakan

Вијенце на Спомен-обиљежје погинулим борцима из мјесне заједнице Ободник положили су начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и делегација општинске Борачке организације.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић је навео да су на Спомен-обиљежју у Ободнику уписана имена 16 бораца, који су своје животе дали за Републику Српску.

Ми све ове године истрајавамо у намјери да очувамо сјећање и одамо почаст нашим погинулим саборцима, који су се храбро борили на ратиштима. Свјесни смо да се нашим херојима никада не можемо одужити, али увијек можемо запалити свијеће, положити цвијеће, евоцирати успомене на нашу браћу, очеве, синове“, истакао је Савановић.

Miladin Savanović