Служен помен српским борцима из Грабовице


КОТОР ВАРОШ, 19. ЈУЛА – У которварошкој мјесној заједници Грабовица данас је служен помен за 31 погинулог борца Војске Републике Српске из овог мјеста.

Богослужење и парастос је служио парох шипрашко-грабовачки Божидар Kуртиновић.

Načelnik Sakan

На Спомен-плочу погинулим борцим Грабовице вијенце су положили начелник Котор Вароша Зденко Сакан и представници општинске Борачке организације.

Не смијемо заборављати немиле догађаје из прошлости. Наша је обавеза да се молитвено окупљамо на мјесту њиховог страдања најмање једном годишње“, истакао је Сакан.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић је рекао да је обавеза свих, а нарочито млађе популације, да његују културу сјећања на борце Војске Републике Српске /ВРС/, који су дали живот за вјеру и слободу свог народа.

Они су дали живот за Републику Српску и наша дужност је да их се са поносом сјећамо и да бринемо о њиховим потомцима, као и о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима ВРС“, поручио је Савановић.

Miladin Savanović

Он је нагласио да су српски борци то заслужили, јер да није било њих питање је да ли би Срби живјели на овим просторима.