„Спортек“ донирао заштитна одијела Дому здравља


КОТОР ВАРОШ, 3. АПРИЛА – Фабрика обуће „Спортек“ из Котор Вароша донирала је данас которварошком Дому здравља „Свети Пантелејмон“ 100 комплета заштитних одијела, која ће олакшати посао медицинским радницима ове установе.

Директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић захвалио је у име цијелог колектива „Спортеку“ на донацији и коректној сарадњи која траје већ дуже вријеме.

Одијела су уз маске и рукавице тренутно најнеопходнија медицинском кадру, јер су једнократна и много их трошимо. Неопходна су да би се љекари и медицински радници сачували од заразе и да бисмо спријечили да вирус уђе у здравствени систем“, истакао је Бибић.

Он је још једном позвао грађане на опрез, наводећи да процјене епидемиолога говоре да ће наредни дани бити моћда и најтежи до сада, те да чувају себе, своје најближе и медицинске раднике.

„Спортек“ је донацијом показао друштвену одговорност, иако се и ово предузеће суочава са посљедицама вируса корона, те је због отежаног пословања са матичном Италијом било принуђено да привремено прекине производњу.

Ово није први пут да „Спортек“ помаже Дому здравља, с обзиром да је крајем 2018. године донирао нови ултразвучни апарат вриједан 72.000 КМ.