Средњошколци обрадовали малишане из „Куће радости“


КОТОР ВАРОШ, 23. ДЕЦЕМБРА – Савјет ученика Средњошколског центра „Никола Тесла“ је у оквиру акције „Један слаткиш, једно дијете“ обрадовао малишане из „Куће радости“ поклонивши им новогодишње пакетиће.

image-0-02-05-26e104581ca01013e78fe4fb63e15781354d79334a361169c59aaa13cdd79fb8-V

Претходних година у оквиру ове акције су углавном била обухваћена дјеца из социјално угрожених породица из Средњошколског центра. Поред њих ове године су ученици одлучили да обрадују и малишане из удружења „Кућа радости“.

Јако смо срећни да смо имали прилику да их изненадимо, а мислим да осмијех на њиховом лицу говори висе од било којих ријечи“, рекла је Неда Смиљић, члан Савјет ученика Средњошколског центра „Никола Тесла“.

Центар за породицу „Кућа радости“ је организовао Радионицу „Новогодишње радости“ као добродошлицу дјеци и родитељима у Удружење кроз неколико манипулативно – стваралачких активности.

Дјеца и родитељи су заједно учествовали у изради украса за јелку и прављењу честитки, а својим смијехом, игром и дружењем дозвали су Дједа Мраза“, нагласила је Слађана Кучук, водитељ ове радионице.

Санела Микић, координатор радионице, додала је да се овим и сличним активностима радионичког типа директно утиче на развој фине моторике шаке, учвршћује се неуронска веза координације око-шака, ојачава и његују ресурси које дјеца већ посједују, али се уче и новим вјештинама које могу примијенити у свакодневном животу.

Из Центра за породицу „Кућа радости“ најављују нове активности и корисних садржаја за дјецу са језичко-говорним сметњама.