“Сувишан човјек” као одбачени бунтовник


КОТОР ВАРОШ, 12. ЈУЛА – Млади београдски глумац Стеван Шербеџија, који је Академију умјетности завршио у Бањалуци, извео је вечерас у которварошкој кино-сали монодраму “Сувишан човек”, по властитом тексту и у властитој режији, у оквиру фестивала позоришта “Кварт 2016”.

DSCN5112

Текст инспирисан мотивима и ликовима “Записа из подземља” Фјодора Михајловича Достојевској је прича о одбаченом бунтовнику који на циничан и духовит начин приспитује свој неспоразум са окружењем.
Тема моје монодраме је инерција и ментална инвалидност данашњег човјека. Непрестано водим дијалог управо са публиком и покушавам да је испровоцирам што је више могуће“, наглашава Шербеџија.
Главни лик у овој монодрами кроз отворен дијалог са публиком жели да пробуди и освијести људе који су постали слијепи и који су се духовно отуђили једни од других.
Он не пристаје на свијет уљуљкан у сопствене лажи и животарење без смисла, на крају бирајући смрт као једини частан излаз из затвореног круга.
Фестивал позоришта “Кварт 2016” завршава се сутра комедијом “Ко је овдје идиот?” коју играју београдски глумци Милан Калинић и Срђан Ивановић.