Сутра нерадни дан у Српској


КОТОР ВАРОШ, 20. НОВЕМБРА – У Републици Српској је уторак, 21. новембар, дан када је потписан Дејтонски мировни споразум, празник и нерадни дан.

Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник одредити која су предузећа, установе и друге организације с подручја јединице локалне самоуправе, дужни да раде како би се задовољиле неопходне потребе грађана.

У дане републичких празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Одлуком начелника општине Котор Варош Зденка Сакана 21. новембра предузеће „Бобас“, пословна јединица „Електрокрајине“ и Дом здравља „Свети Пантелејмон“ могу да раде према свом распореду и програму рада.

Радно вријеме градске апотеке, приватних амбуланти, трговина на мало прехрамбеном робом, киоска, цвјећара, трговина на мало погребном опремом и аутопраона је од осам до 14 часова, а предузећа за превоз путника радиће према утврђеном реду вожње за дане празника.

Драгстори и у вријеме празника могу да раде 24 часа дневно, док ће угоститељски објекти радити у складу са одлуком о одређивању радног времена угоститељским трговинским и занатско-предузетничким радњама општине Котор Варош.