Сјећање на погинуле припаднике СЈБ Котор Варош


КОTОР ВАРОШ, 4. АПРИЛА – Припадници Полицијске станице Котор Варош обиљежили су Дан полиције Републике Српске полагањем вијенаца и паљењем свијећа на спомен плочу погинулим припадницима СЈБ Котор Варош.

DSCN4447

Парастос је служио парох которварошки јереј Живко Илић који је похвалио запослене у колективу што се сваке године окупљају на овај дан и у молитви одају помен својим колегама.
Ови хероји су раме уз раме са војском Републике Српске бранили и одбранили једину крштену земљу на овој балканској вјетрометини. Свака фотографија у спомен соби представља камен који је узидан у тврђаву која се зове Република Српска“, истакао је Илић.

Командир Полицијске станице Котор Варош Самир Скопљак оцијенио је да је стање безбједности на територији општине Котор Варош у свим сегментима на задовољавајућем нивоу, те да је у протеклој години дошло до смањења броја кривичних дјела и побољшања безбједности у саобраћају.

Безбједност је заједнички интерес полиције и грађана и искрено се надам да ћемо и у овој години имати одличну сарадњу и заједнички превентивно дјеловати на спречавању вршења кривичних дјела“, рекао је Скопљак.

Поводом Дана полиције командир Полицијске станице Самир Скопљак је пензионисаним полицајцима Бори Панићу, Драги Ђукићу, Васи Радивојевићу, Горану Бубићу и Брани Шебићу уручио захвалнице и пригодне поклоне. Он се том приликом захвалио пензионисаним члановима на вјерности и великом залагању и нагласио њихов значај у формирању и јачању Полицијске станице Котор Варош.