Традиционални пријем за малишане код начелника


КОТОР ВАРОШ, 3. ОКТОБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан приредио је данас традиционални пријем за малишане из Дјечијег вртића “Лариса Шугић”, чиме је настављена Дјечија недјеља.

DSCN7092

Сакан је рекао да долазак дјеце уноси радост у зграду општинске управе и да нема веће радости за начелника него кад му ду посјету долазе млади и дјеца.

Онда видимо да град има будућност и да дјеца овог града имају будућност. Ово јесте недјеља дјетета, али ми у општинској управи трудимо се да то не буде само ова седмица, него да је дијете важно сваки дан у години“, рекао је Сакан у обраћању малишанима.

Он је препоручио малишанима да слушају тете и родитеље јер ће тако лакше учити, више радити и бити бољи ђаци.

И кад прође пуно година неко од вас ће доћи овдје на моје мјесто и примати неку нову дјецу. Радити се мора много јер се радом може много и створити“, поручио им је Сакан.

Директор Дјечијег вртића “Лариса Шугић” Котор Варош Младен Тепић рекао је да је ово једна у низу дугогодишњих посјета или вртића општинској управи.

Ово је увијек прилика да се поздравимо и испричамо. Дјеца једва чекају ово и пуно очекују од начелника, да их поштује, да им омогући да остваре своја права“, истакао је Тепић.

Он је навео да вртић у овој години похађа 145 малишана и да постоји потреба за проширењем капацитета.

DSCN7097

Из програма капиталних инвестиција за ову годину издвојена су средства и расписан тендер за доградњу једне просторије вртића“, нагласио је Тепић и додао да им сутра у посјету долазе волонтери из Црвеног крста, у четвртак иду у позориште у Бања Луку и организују представу у вртићу, док је петак резервисан за дружење са другарима из “Куће радости” и Дан отворених врата.

Малишани су приредили пригодан програм и уручили поклоне начелнику, а начелник је обезбиједио слаткише и сокиће за све малишане.